Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Telefon  +48 730 203 234

 

Herbata Lubiczajka

liście herbatyZachęcamy do spróbowania herbaty Lubiczajka. Zielony napar powstał z najstarszej odmiany herbaty zielonej. Na początku otrzymuje się liście do przeschnięcia, a później poddaje się je obróbce cieplnej. W smaku powstaje delikatna herbata z wieloma cennymi składnikami w postaci witaminy C, E i soli mineralnych. Herbata wyróżnia się delikatnym aromatem i ziołowym posmakiem. W zależności od parzenia wykazuje inne właściwości.

Czy zieloną herbatę można parzyć wielokrotnie?

Pierwsze parzenie powinno się wylać, ponieważ obywa ono liście z zanieczyszczeń. Herbatę zieloną można parzyć wielokrotnie, dzięki czemu bogata jest w składniki mineralne większe niż w przypadku pierwszego naparu. Wilgotnych liści nie można przechowywać dłużej niż 12 godzin, ponieważ rozwijają się w niej grzyby. Warto wiedzieć, że do zielonej herbaty nie powinno dodawać się cytryny z tego względu smak staje się kwaśny, a przez to glin dostaje się do liści. Badania wykazują, że zielona herbata poprawa wygląd skóry, obniża ryzyko zapadnięcia na choroby wieńcowej oraz wspomaga walkę z nadciśnieniem.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.